Yhdistys

Yhdistys on perustettu vuonna 1985.  Sen tarkoitus on kerätä ja säilyttää suomalaiseen vesiliikenteeseen liittyvien alojen historiallista tietoutta ja aineistoa, edistää Suomen merihistoriallisten kohteiden tutkimusta ja taltiointia sekä kiinnittää yleistä huomiota suomalaiseen laiva- ja merihistoriaan.

SLHY toimii alan harrastajien, tutkijoiden ja instituutioiden yhdyssiteenä kotimaassa ja ylläpidämme yhteyksiä vastaaviin ulkomaisiin tahoihin.

Kiinnostuksen kohteenamme ovat kaikenkokoiset ja -tyyppiset suomalaiset ja Suomessa rakennetut alukset kaikilla vesialueilla, kuten myös varustamot, telakat ja vesiliikenteeseen liittyvät elinkeinot ja valtionhallinnon osat.

LAIVA-lehti

SLHY on vuodesta 2001 alkaen julkaissut maan suurinta ja monipuolisinta laivoihin erikoistunutta aikakauslehteä. LAIVA ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja se jaetaan jäsenetuna SLHY:n jäsenille. Lehti on luettavissa joissakin kirjastoissa ja sitä voi ostaa irtonumerona mm. Akateemisesta kirjakaupasta.

Toimitila WELLAMO

Jäsentemme käytössä on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista merikirjastoista. Toimitilamme Wellamon laaja kirjavalikoima sisältää niin koti- kuin ulkomaisiakin teoksia, sekä kauno- että tietokirjallisuutta ja myös suuren määrän merenkulkulehtiä. Kuva-arkistomme sisältää mm. yhdistyksemme perustajan, Erkki Riimalan suuren kuvakokoelman. Wellamo on avoinna jäsenille joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina kello 15–17.

Projektit ja yhteistyö

Yhdistys tekee yhteistyötä Museoviraston sekä maamme vesiliikennettä tallentavien museoiden ja alan muiden yhdistysten kanssa.  Vuodesta 2009 alkaen SLHY on kartoittanut Suomen kulttuurihistoriallisesti arvokkaita aluksia yhdessä Museoviraston perinnelaivarekisterin kanssa. Merihistoria.fi –verkkosivusto on internetissä toimiva kuva-arkisto, uutissivusto ja tapahtumakalenteri, jonka SLHY on toteuttanut yhdessä Suomen merihistoriallisen yhdistyksen ja Suomen meriarkeologisen seuran kanssa.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.